


Gluteeniton mango-rahkakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Gluteeniton mango-rahkakakku on rahkamaisen täyteläinen ja mangoisen raikas. Voit varioida sitä myös muilla hedelmillä ja marjoilla.
Reseptin ainekset
12 annosta
1
tuore mango (kypsä)
4
muna
1 dl
sokeria
1 1/2 dl
perunajauhoja
250 g
maitorahkaa
2 rkl
limettimehua
Koristeluun
tuoretta mangoa ja mintunlehtiä
Gluteeniton mango-rahkakakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.
- Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi.
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, rahka ja limettimehu.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdksi. Lisää vaahto taikinaan kevyesti käännellen.
- Kumoa taikina vuokaan. Nosta mangopalat taikinan päälle. Halutessasi voit jättää 1/3 mangopaloista pois taikinasta ja nostaa ne valmiin kakun päälle ennen tarjoamista.
- Kypsennä gluteenitonta mango-rahkakakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista oton jälkeen.
- Koristele gluteeniton mango-rahkakakku halutessasi mintunlehdillä ja mangopaloilla.
Vinkki!
Gluteeniton mango-rahkakakku säilyy jääkaapissa noin neljä päivää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat